GOTT NYTT ÅR

Alla mina vänner och alla som jag känner. Telefonnätet lär ju lägga av om några timmar och alla har jag inte ens ett nummer till så jag skriver här och hoppas att åtminstonde några kikar in här och tar åt sig. En del lär jag träffa senare ikväll också för den delen...
Och ikväll är det fest och jag ska ha jävligt roligt! =) Blir mitt första onyktra nyår på många år, jag slipper köra! =) Tack Henrik =) Nu ska man bara in i duschen o få lite struktur på den här dagen också =)

Nu e planeringen klar...

Jag skulle ju vara nykter imorgon... Det blir visst inte så... Otippat va? Haha... eller inte... =)

Nu vet jag i alla fall mer eller mindre var jag ska vara - börjar hos Span ganska tidigt o sen får Helen o Henrik hämta mig på väg ut till Skepplanda... Jag ska ha roligt, jag ska inte avge några nyårslöften och jag ska inte bli för full... Salongsberusad plus =)

Igår var jag duktig, jag hittade ett linne att ha på mig på nyår, ganska nöjd faktiskt...  Och idag var jag ännu duktigare - jag betalade in medlemsavgiften och manegeavgiften på Storås så att jag kan börja rida inomhus med Mull så fort jag nyktrat till haha!

suurt

Det känns som om det finns hur mycket som helst att skriva. Det bara bubblar i skallen, fingrarna vill bara rejsa över tangenterna och jag vill få utlopp för allt men jag får ingen fart på det. Det flyter inte. Jag försöker igen och igen men allt stannar upp, det lpssnar bara inte! Hur ska jag skriva? För vem ska jag skriva? De stackars satarna som läser min blogg eller mig själv? Hur ska jag lägga upp det jag skriver? Så att alla förstår vilka det handlar om eller så att bara de som berörs förstår? Eller ska jag trassla till det så att inte ens de förstår? Risken är då ganska stor att jag har tappat bort mig själv snart och inte själv förstår vad jag vill ha sagt, tappar meningen med att skriva. För egentligen skriver jag för att rensa skallen, för att förstå mig på mig själv... Fast just nu är jag inte alls med i svänganra - längtar mest efter min kudde faktiskt... Men idag skulle vi till Pierre. Eller skulle, ska är väl mer korrekt. Tar nog Vofflon, den tar inte lika mycklet plats...

Nyårsångest...

för första gången på många år så har jag nyårsångest. Vad i helvete ska jag göra?? Med vem??

I vanliga fall slipper jag fundera. Jag ska vara nykter och köra Chevy (eller dodge som vi hade innan) med mina bästa vänner, festa till sju på morgonen och allt är underbart. Men nu då?

Span finns på en adress och Helen på en annan? Och vanen lär jag få ratta ensam om den ska rulla alls. Nykter kommer jag att vara för att kunna flytta på mig. Hur ska jag annars hinna med? Men var ska man vara vid tolvslaget? Vem vill jag skåla med?
Jag tror att jag ska krypa ner under täcket igen...

Snart har sista äpplet lämnat päronträdet

och allt salt är slut i sockerskålen...

Det är nog inte nyttigt att vra ledig för länge... Jag blir bara tramsig och flamsig... Imorgon ska jag upp tidigt, åka till stallet och rida Mulle en sväng innan jag släpper ut hästarna tänkte jag... Vi kan behöva det - båda två! Lite frisk luft, vädra skallen och få lite tid att tänka för det behövs!
Ibland känns det som om jag har stenkoll på läget och ibland känns det som om jag inte ens har koll på mig själv. Men... måste man alltid ha koll? Måste man alltid veta exakt vad man gör och varför? Måste allt vara så jävla logiskt? Varför bry sig om vad andra tycker - har ju aldrig gjort det innan så varför börja nu? Nä jag tänker inte vara någon annan än mig själv, det vore patetiskt...

Tack Henrik för årets underbaraste

KÄNN DIG INTE MISSLYCKAD
- ALLA KAN INTE VARA SOM JAG

Polarexpressen är klart sevärd...

GOD JUL!

Alla mina nära och kära, för det är ni värda! Käka inte för mycket julmat nu, ni m,åste ju få plats med massa choklad också haha!
Nu ska jag till stallet och muta hästarna med lite julgodis...

Överraskningen....

Snart... Klockan tre är det sagt... Jag o sambo ska sätta våran lilla plan i verket... Jag ska bli hel igen haha! Nyfiken? Det kan du fortsätta vara...

En kartong

Två pappskivor
En rulle packtejp
Fem metro
Julklappspapper
Tejp
Snören i glad färg
Sax
Tålamod

Sen ska allt vara klart tror jag =)


Ja, julklappspysslet alltså....

Kylarcement

hjälpte inte denna gången. Chevyn läcker fortfarande som ett såll... Tröttsamt men jag orkar inte slåss med det just nu, det är ändå ett litet problem, tar tag i det om/när den är besiktad och laglig, tills dess får jag släpa vattendunkar...

Saknar julkänsla... Bah, julen är inte lika speciell som när man var liten...

Klar med julhandlingen i alla fall

Så nu slipper jag tänka på det. Ska bara paketera in allt också =) blir kvällens uppdrag... Har faktiskt köpt kylartätning till Chevyn också, är trött på att alltid ha med mig ett par dunkar med vatten. Den dricker mer än fyra liter om dagen...
Blir lugnt idag, ingen stress... Ska ner till stallet en sväng till och göra klart för hästarna o plocka in dem från hagen, sen blir det nog soffan framför dumburken tror jag... Måste ju samla krafter - en och en halv arbetsdag kvar till jul =)

Fått lite gjort i alla fall =)

Japp. Jag har frostat av frysen, sågat till och skruvat upp Helens hyllor. En kvar bara men maskinen måste ligga på laddning några minuter först. Ska bli skönt att bli av med det projektet, det är länge sedan jag började men jag blev ju aldrig klar... Äntligen slipper jag tänka mer på det!
Helen har diskat och tvättat fönster så nu ska julgardinerna upp. Julmaten är inhandlad och jag ska upp till affären på väg till stallet för att hämta ut en julklapp... Resten tar jag imorgon eller måndag och nu börjar det bli bråttom med resten av projekten, har ju en liten överraskning som måste hinna bli klar och det ska jag hinna med om jag bara håller halvfart...

Jag ska sluta fylleblogga

Japp. Jag inser att det bara är dumt, fattar ju knappt själv vad jag har skrivit och då är det illa...

Blev soffan hemma hos Span... ingen som kunde hämta mig. Jaja, sånt är livet, soffan är helt okej att sova på, har ju bott på det ett halvår även om det var några år sedan. Känner mig som hemma hos Josse o Span, mer familj än vän nästan, haha!

I vanlig ordning efter en blöt kväll och natt så vaknar jag tidigt, pigg och glad. Förmodligen fortfarande full, har ju bara nanat i fyra timmar. Fattar inte varför jag aldrig kan sova mer än några timmar när jag har chansen och verkligen borde sova ut?! Det är anledningen till att jag inte ville köra hit själv igår. Nu är jag vaken, pigg, har massor att göra och känner mig helt okej trots att jag är fullt medveten om att jag INTE ska köra bil nu. Hade den stått på parkeringen här utanför hade det vart alldeles för lätt att ta bilen och köra hem om sisådär en halvtimme när tålamodet är slut. De andra lär ju sova ett antal timmar till. Både barn och hundlediga, jag förstår om de tar chansen att sova ut ordentligt!
Morsan är på väg för att hämta mig - hon är den enda som är vaken så här tidigt =)

Har lite jag måste hinna med idag, funderar på att börja dagen med att rida Mulle och sedan fortsätta med att packa med lite verktyg hem och bygga klart hyllorna i garderoben. Sedn blir det lite annat småpyssel som måste göras. Sysslolös lär jag ju inte vara i alla fall! Måste hämta ut paket dessutom! Synd bara att jag inte har någon avi mer än det smset jag fick för ett tag sedan och som jag förmodligen har lyckats radera...

Fy satan vad bra jag mår...

Tänk om man alltid kunde må så här bra =) Lite svårt aatt träffa rätt tangenter men vafan lite snubbel kan man ju faktiskt få räkna med, klockan är ju trots allt en del =) Ingen aning om hur jag ska ta mig hem för jag har ingenb aning om ifall någon är vaken o kan köra mkig. mitt sista hopp står tioll någon som är i andra änden av stan hos sin vän o mekar med en dtor. förtroendeingivande - eller inte.
Det här måste vara första blogginlägget som jag faktiskt kontrollerar stavningen på, annars lärt inte nån fatta ett jota... men men, rteste4b av årtet ska jag ju vbara nykter så varför inte avsluta ordentligtt... haha

Vilken dag!

Julbord med jobbet. Åka bil med chefen var ingefär så spännande som de andra killarna på jobbet har berättat. Jag tror att den snubben gör precis allt utom att köra bi! Haha, jaja, det var ju en upplevelse i alla fall!

Nu slutar jag om en halvtimme... Sen blir det en vända till systemet oxch lite andra småinköp innan jag ska hem o börja förfesta (tror att helen hänger på) o sen blir det hem till Span o sen e det full rulle tills jag ska hem. Men det är ett senare problem. Krisar det så tar jag soffan... men men det löser sig alltid =)

Fick ett roligt samtal också. Av någon jag saknar mellan varven. Det hade kunnat bli så jävla bra men men nu är det som det är. Ingen idé att lipa över spilld mjölk och allt det där. Jaja, jag har aldrig stängt några dörrar eller bett någon lova mig något. Tar det som det kommer typ. Få männiksor ahr fått mig att må så bra och så dåligt utan att mena det...

I kväll ska i alla fall bli den bästa kvällen på hela kvällen som Span brukar säga =)

Lönefredag =)

Så nu blir det en hektisk dag, mycket som ska hinnas med... Bäst att börja redan, tjingeling!

Gangsterkeps!

Span ringde i morse och berättade att han fått en gansterkeps av en vän så nu börjar Chevyn kännas mer och mer rolig att få ordning på =)
Nu ska kepsen bara lackeras o monteras också - med lite tur hinner vi med det under julhelgen fast jag misstänker att det kommer dröja ett tag. Ingen av oss har ju obegränsat med tid direkt!

Fan, jag ser ut som Ronja Jävla Rövardotter idag! Eftersom en viss sambo (ja Helen, jag skyller på dig) gjorde slut på allt balsam innan hon smet hemifrån... Dessutom ringde det mitt i natten så jag har inte ens fått sova så bra som jag hade hoppats på... Hm, undrar vad han ville egentligen... ?

Imorgon blir en bra dag - det känner jag på mig!
Fredag, lön, jullunch med jobbet och sedan röj hemma hos Span o Josse... Det här ska blir riktigt kul! Kan inte denna dagen gå fortare...

Nu regnar det... igen...

Jag som tänkte rida Mulle idag - men inte att jag sätter mig och rider utomhus i regn och blåst, det blir bara katastrof då och det finns ingen anledning att utsätta någon av oss för det...
Finns ju i och för sig massa annat att göra, har lite jag måste greja med hemma också, tänkte ta hem sticksågen och fixa till hyllorna i garderoben så att jag kan få upp dem på plats - tror att min smabo skulle bli glad då haha!
Hon rymmer ju till sin mamma ett par dagar nu, får la se när hon kommer hem igen - förr eller senare saknar hon oss väl kan man hoppas!

På fredag kommer lönen - hoppas jag, Marianne på jobbet skulle försöka få den att hinna landa på kontot då sa hon - det hade underlättat massor! Hade vart skönt att inte vara helt pank när jag ska till Span o festa på fredag kväll, och så kan det ju vara lättare att få tag i någon som kan köra herm mig om jag har bensinpengar. Annars blir det soffan hemma hos Span o Josse, det funkar också! =)  

Onsdagsträff...

I Gamlestan, men fasen vet om jag hinner dit, har så jävla mycket annat jag verkligen måste hinna med... Får se om jag hinner dit eller om jag skiter i det denna gången...
Tänk om jag hade fått sova ordentligt i natt åtminstonde, legat och vänt och vridit på mig hela natten. Känns som om jag har grus i ögonen och ryggen samarbetar ju inte riktigt heller... Jaja, det kunde ha vart värre...

Julklappshysteri

Ja, det verkar som om de flesta har panik nu. Känner mig inte särskilt stressad. Firar ju inte ju direkt, det är bara några få som ska få en liten grej var. Har alla idéer klara, väntar bara på lön så att jag kan fixa fram de sista. Och att den jag väntat längst på ska dimpa ner i brevlådan... Men med min vanliga tur kommer den veckan efter jul...
Jag längtar mest efter julledigheten, jag behöver den nu. Det har vart ett långt år som ändå har gått väldigt fort känns det som. Det har hänt mycket - både bra och dåliga grejer. Människor som har kommit och gått, nya vänner, nya bilar, Helen som flyttade in. La ner firman, gått i skola och fått jobb. Problem och framgångar med hästanra, sorg och lycka. Jag är trött så trött och behöver lite tid för mig själv tror jag... Sova tills jag inte kan sova mer, ligga i sängen med en mugg varm oboy och kunna andas ut ordentligt...

Käka en jävla pepparkaka

eller två. Nej förresten, sätt i dig hela burken så kanske du blir snäll sedan...Hoppas kan man ju i alla fall, fast du är nog ett hopplöst fall. Vem vet =) Å andra sidan har du alltid vart såhär Lena, du brukar ju inte kunna uppföra dig så varför börja nu? Dags att åka till stallet o sen jobbet. Jag bygger bygger lampor och det blir så bra! Haha, låtsas kan vi ju i alla fall - i vanlig ordning. Men vad är sant? Vem bestämmer det? Och vem bestämmer vad som är snällt? Om jag är snäll? Måste jag ens vara snäll? Jag har ju överlevt ett antal år genom att vara mig själv så varför ändra på det nu?
Jag får fundera på det en stund till...

Segt

att jobba idag. Får ingen fart på något alls faktiskt, hade helst av allt bara velat krypa ner under täcket igen och sova några timmar till... Drömma kan man ju men sådan tur har jag inte. Jag ska i och för sig inte klaga, jag har ju i alla fall ett jobb att gå till (sen hur länge till jag har det återstår ju att se) och som jag trivs med. Idag hade jag helst bara kört truck men det är mest lampbyggande på schemat.
Helen gör ju inte direkt sitt bästa för att jag ska hålla mig pigg - hon kommer hem och säger god natt! Tror att hon fortfarande sover för hon är inte vid datorn och svarar inte när jag ringer...
Jag längtar efter julledighet, jag kommer att behöva det! En och annan sovmorgon ska jag unna mig!

Tack Pauline

för den nya designen på bloggen! Nu ser den ju lite rolig ut i alla fall! =)

Måndag morgon. Inte min favorit i veckan precis. Trött o jävlig. Funderar allvarligt på att lägga mig en halvtimme till men så slutar jag ju så sent... Fast ska jag börja sju så måste jag åka om typ fem minuter och jag som inte ens kommit i kläderna ännu...Kanske bäst att sätta lite fart då... =)

Lugnt o skönt

Japp. Span och Josse har vart och hämtat sin hund så nu går det att plocka ner galler och öppna dörrar här hemma igen. Katten lär väl inte komma fram än på en stund, hon hatar ju Nikita. Brorsans hund går bra men hon jagar ju inte kattstackarn i alla fall! Som mamma sa - ska jag passa Nikita fler gånger så får det bli hemma hos span, för katten ska inte behöva utsättas för detta fler gånger.
Sovit några timmar på soffan - gott värre =) Jag behövde det tror jag, piggnade till lite. Skulle dock kunna tänka mig en timme eller två till... Jaja, ska la hinna med lite nytta också,  och sen är det ju ett varv till i stallet som väntar, funderar lite på att rida Mulle, han behöver det och jag vet ju om att jag tycker att det är roligt när jag väl kommer igång.
Men nu ska jag julklappspyssla lite...

onyker o ensam

man ska inte blogga mitt i natten. det är dumt men jag gör det ändå. skylla mig själv med andra ord... jaja, det är väl ingen nyhet direkt.
vart på julbord med garagetfolket. kul - riktigt kul till och med - tills han gick. då dog hela festen eller så var det bara jag som insåg att jag var åt helvete för full igen... bråkade med Kålle o sen tappade jag sugen... thias är som han brukar vara, jobbig... men men det kan jag lerva med. orka bry sig om vad han tycker liksom. slapp ju det lille mongot i alla fall o det var ju alltid något! men men. sova ensam i natt igen, hade gärna haft sällskap men men det blir säkert bra... min sambo har ju övergett mig i vanlig ordning... haha

Det kliar!!

Ja, glittret i håret alltså! Det kliar! Någon tjomme på jobbet bestämde att vi skulle ha glitter i håret nu när det är luciafirande på jobbet. Synd bara att han som lovat att bjuda på lussefika inte har hunnit hit ännu... Nästa år ska jag ha tomteluva - den kliar i alla fall inte!
Helen kom i vanlig ordningen hem på morronkvisten för att gå och lägga sig... Mupp!

Ensam...

Ja. Jag är ensam. Så jävla ensam. Idag är det fan synd om mig. Och jag orkar inte ens bry mig... Blir la en varm dusch o sen sängen eller nåt. Eller förresten - så lätt lär jag väl inte komma undan...

Frisk! =)

Eller i alla fall betydligt mindre sjuk... Ingen feber, bara en jävla rethosta som jag inte lär slippa så lätt - men varför skulle jag komma enkelt undan?

Mulle har fått nya skor så nu ska jag börja rida lite mer... Både han och jag behöver det. Helst ska det komma lite snö också... Då blir livet riktigt underbart... =)
Foss är det sämre med... Och jag väntar  svar från margareta om Tius...Hoppas joppas att hon vill ha en extra häst... det hade löst mycket problem...

Inget jobb idag

För det första tror jag inte att jag skulle få något vettigt gjort och för det andra så tror jag inte att de andra vill ha dit heller, de vill nog inte bli smittade... Hemma o kurera mig idag imorgon blir det nya tag igen! För då är det dessutom onsdagsträff i lokalen och den hade jag ju tänkt mig att åka till... Fast Helen pratar om att inte åka dit så det blir lite jobbigt att åka ensam...

Jaja, får la se. Idag ska jag i alla fall torka ut vanen lite invändigt och koppla in det blå ljuset igen...Sen skulle jag behöva tvätta ur 745an invändigt och städa den lite för den ser inte allt för ren ut, burkar o skräp överallt. Och dessutom behöver den luft i däcken...

Ingen spansk flagg i alla fall!

Alltid något. Åtta tvåor, några lätta och några jobbigare... Jaja, vi får la se vad som händer. Vi hoppas ju på att kunna bygga ihop den igen!
Synd bara att jag mår som en råtta - feber o jävulskap... Svettas o fryser om vartannat och skallen känns som om den är stoppad med frigolit...

Två timmars sömn...

Kunde inte somna... Å när jag väl somnat så ringde klockan... Underbart - eller inte... Ska bara köra hem Fyllot =-) sen blir det stallet o mata hästarna. Å möte med Jennie om Tius. Ingen jag ser fram emot...

Skruva bil

Inget avancerat dock. Men nu ser vanen ut så att det går att besikta den med kaptensstolarna åt rätt håll och lastgallret i framför bordet. Vi slängde upp en filt på lastgallret så att det inte ska synas vad vi har bak. Besiktningen behöver inte gnälla på fast monterad helsoffa, bord osv. Den ska ju ändå byggas om igen på måndag efter besiktningen. Är det pissväder får det la vänta till tisdag men vi satsar på måndag. Så snygg är den inte när den ser ut som den "ska".
Sen fick vi fixat ljuset som bråkade och kollat över den med olja, vatten, torkare och luft i däcken. Som ny! Eller njaaaa, lite mer ventilation än då kanske, men bättre i alla fall =-)

Fick hjälpt Span att plocka ut elhissarna ur 245an också, sedan tappade vi fart och nu sitter vi inne i värmen. Garage tack! Och helst redan förra veckan...

Fredag o göra vad?

Ingen aning faktiskt. Kanske skruva bil. Kanske umgås med polare eller så blir det raklång på soffan!

Mer än lite sleten

Jao det kan man ju påstå... Det blev mer än en grogg för mycket igår tror jag =-) Fast kul va det, trivs bra med folket på onsdagsträffarna =-) Nästa vecka ska jag ju ta den "riktiga" bilen dit och ska försöka släpa med mig Span också, ska fjäska lite med Josse så kanske jag kan få låna honom några timmar haha!

Att fatta beslut

Det är alltid samma sak, hur jobbiga besluten än är. Det är jättejiobbigt att ta dem men när de väl är klara och man känner att man kan stå fast för vad man har bestämt sig för så är det skönt. Jag kan se det positiva i det negativa och det tror jag är viktigt!
Det innebär inte att jag inte kommer att ångra mig, sakna henne och känna mig maktlös, dum, eländig och ha ont för att jag inte kan lösa det. Men jag måste inse att jag inte kan lösa alla problem även om jag så gärna vill. Jag måste göra såhär, för att få ordning på min ekonomi, mig själv och få mer tid till Mulle, han behöver det!

Bra och dåligt - allt på en gång!

Jag mår bra. Riktigt jävla bra! Jag vet egentligen inte riktigt varför men bra mår jag! Jag har ett jobb jag trivs med! Jag ska nog få ordning på min ekonomi, jag har snart en bil jag kan leva med och som funkar till det jag ska ha den till. Jag insåg i morse att jag går ner i vikt igen =-) Har tappat två hål på bältet - det är fanimej åtta cm... Borde vara några kilon ändå =-)

Och om jag inte får jobba kvar här när mina sex månader är slut (bara visstidsanställd) och inte får något truckjobb så vill jag utbilda mig till svetsare. Jag vet vad jag vill, det är myckiet för att vara mig. Vem vet - jag kanske har en framtid ändå? Just nu 'är jag positiv.

Smolket i bägaren finns ändå... Foss är fortfarande dålig - det positiva är att han verkar bli lite bättre. Alla steg i rätt riktning är bra steg! Jobbigt är också att jag har insett fakta. Jag har inte råd att behålla Tius hur gärna jag än vill. Tiden räcker egentligen inte heller till men det är pengarna som sätter stopp. Jag har vetat om det länge men nu har jag fått inse att det tyvärr är så illa. Jag har inte råd. Det blir inte roligt att berätta det här för Jennie. Jag tycker ju om både henne och hästen men jag kan inte fortsätta räkna baklänges varje månad, jag kommer ju aldrig på fötter... =( Vi ska prata med Jennie i helgen, så får vi ge henne lite tid att fundera över hur hon vill göra, om hon vill ta tillbaka henne eller leta ny fodervärd, sälja eller avliva...  Vad hon än väljer så kommer jag att stötta och hjälpa så mycket jag kan... Jobbigt är det i alla fall, varför i helvete ska pengar ställa till det jämt för???

RSS 2.0