En uppdatering.

Ja, jag vet. Jag skriver alldeles för sällan. Ibland har jag dåligt samvete för att jag inte tar mig tid att uppdatera, ibland kommer jag inte ens ihåg att jag har en blogg... Sedan jag blev aktiv på Facebook så har bloggen fått stå tillbaka istället, de minuterna jag har över som jag kan lägga på datorn delas lika mellan Facebook och Bukefalos.

Ja, jag stressar för mycket, kanske prioriterar jag fel också men precis som alla andra så försöker jag bara få ihop min vardag med allt som hör till. Fast min vardag ser inte ut som de flesta andras. Jag säger inte att den är bättre eller sämre - bara annorlunda.

Det har vart tungt att komma ur sängen så tidigt som klockan har ringt senaste tiden, snoosat för flitit och somnat om fr hårt flera gånger. Är stressad, har för mycket att tänka på och sover väl inte så bra som jag borde göra för att må bra.
Har dessutom haft massa trassel och problem utöver den vanliga vardagsstressen. Först blev vi utan varmvatten och när det var fixat så rasade tvättmaskinen ihop. Killen som skulle laga den kom efter en vecka men kunde inte fixa den utan skulle komma med en annan ytterligare en vecka senare, dock tröttnade Adam på begagnade maskiner med osäker livslängd och vi fick tillbringa en eftermiddag på elgiganten för att köpa ny - är inte särskilt imponerad av deras service...
I alla fall - efter nästan två veckor utan tvättmaskin så har jag tvättat som en tok för att hinna få undan berget av smutstvätt!
Min bil är fortfarande inte besiktad - har varken funnits tid eller pengar att laga den och det verkar inte bli av denna månaden heller, det ör ett extra stressmoment. Och när mammas bil dessutom vägrade fungera i fredags så var jag lagom road. Nu jar vi i alla fall fått liv i den men den behöver en större service snarast möjligt så nu ska det planeras in i schemat också, både span och Lasse ska vara lediga samtidigt...

För en timme sedan hade vi inget varmvatten och jag hittar inte någon orsak. Alla kontakter, sladdar, kablar sitter i, inga säkringar har löst ut och det fanns vatten för nåra timmar sedan. Jag har startat om skiten, får se om det hjälper.
Nu är det söndag, det innebär städa eftersom jag inte lyckas peta in det någon annan dag i veckan. Jag önskar mig en ny dammsugare, det går enormt mycket fortare att dammsuga jämfört med att sopa golven men den dammsugaren ja har nu släpar jag ogärna runt på, helvetet (en elektrolux från hedenhös tid) väger fläsk, bara att få med sig den uppför trappan utan att slå ihjäl sgi är en smärre utmaning!


Alla andra saker jag måste och borde göra mer eller mindre snart får vänta som t ex köra sopor, köra papp till återvinningen, städa och tvätta bilen, laga och besikta bilen. Tvätta sommarfälgarna och byta på bilen. Tvätta smutsiga hästtäcken, laga staketet i hästarnas hage och fortsätta mocka hagen. Renovera det halvt rivna sovrummet på bottenvåningen efter grannens vattenläcka, köra skräp till tippen... Ja listan är längre än lång...

En röd ros

Japp den rödaste rosen vacker som få väntade på mig hemma idag nr jag kom hem efter jobbet. En riktigt röd ros., Det är sällan jag får sådana, det är andra gången på kort tid som Adam ger mig blommor. Kvinnodagen idag javisst men att han skulle komma ihåg det? Och så vacker den är!
Det finns dagar jag vill strypa honom, det finns dagarjag älskar honom så att jag tror att hjärtat ska spricka - ofta honner jag med bgge känslorna under samma dag... Han gör inte aöölt rätt men vem fan är perfekt. Och jag älskar honom!

S F I nä.... S F S

Svenska för svenskar alltså.

Tänk igenom hur vi brukar uttrycka oss.

- Jag sitter på tåget/bussen
Va?? PÅ?? Håller du dig fast i takräcket då? Vore det inte bättre att sitta I bussen eller I tåget, du sitter ju i bilen?

Varför är man I skolan men PÅ jobbet??

Du är I affären men PÅ Willys/Ica/Coop???

Finns massor med sådana språkliga tokigheter...

RSS 2.0