STOR lägesrapport!

Är ju en halv evighet sedan jag skrev i bloggen - minst!
Inte för att jag tror att den är särskilt intressant men ändå - någon kanske slöläser i brist på annat att göra...

Har hänt hur mycket som helst - var ska jag börja?

Hästarna tror jag. Mulle har tappat en sko. Höger fram - igen. Andra gången denna skoperioden och nu är hoven så trasig att han inte får lämna hagen innan Magnus kommer (på fredag) och lappar ihop eländet. Räknar iskallt med att köra ner honom i trailern för att han ska slippa gå på gruset och riskera att fläka ännu mer...
Tius känns inte fräsch i benen- Lasse har bokat tid för henne på Åby så hon ska in på hältutredning nästa tisdag. Jobbigt värre - hoppas att det inte är något allvarligt!
Det har landat ett litet shettisföl i stallet i år igen. Sickan har levererat en liten mörk hingst, blir väl skimmel gissar vi. Så galet söt som bara föl kan vara!

Bilen har fått sig en rejäl ansiktslyftning.
Jag har bytt till vita blinkers fram + skärm och classicbaklampor. Något bleka men bättre än de fula orginal som satt där innan, de var dessutom också lite blekta.
Jag har bytt ut  grillen mot en fulltrycksgrill dvs en svart rutgrill med svart ram, lättryckaren har svart rutgrill med kromfärgad ram. Jag tycker inte att krom är snyggt...
Äntligen har jag fått på mina spacer (30 mm bolt-on med pinnbult) och mina 18 tums R-fälgar. Snacka om skillnad! En fälg är ordentligt kantstött och någon mer är skrapad men inte alls lika mycket. På sikt ska de göras iordning och lackas om. Dessutom ska däcken bytas på sikt. Just nu sitter det 215 däck på, de fälgarna är anpassade 225 eller kanske till och med 235 breda däck. Men det får bli när nuvarande är slut...
Jag har börjat tona bilen. Det sitter en 18 cm bred remsa i framrutan och bagaget är tonat, bakdörrarna har jag inte hunnit med ännu. För att vara första gången jag tonar så är jag rätt nöjd men inte så nöjd att jag kommer låta det sitta som det är- När jag har tid och råd så ska det tonas om. Men det är en början i alla fall.
Vinge och snowcap har fått första lagret färg, är inte klar ännu men har i alla fall börjat! Hoppas på att kunna montera åtminstonde ngt av dem i helgen - helst vägge.

Skulle gjort en framvagnsinställning idag men det var ingen idé innan jag bytt gummibussningarna i framvagnen sa de och visst såg jag att de var helt slut! Jösses, så dåliga trodde jag inte att de var... Får försöka få råd att byta dem rätt snart...
Och jag ska ge mig på att ljuga ihop mitt avgassystem åtminstonde lite till helgen. Typ pantburkar, alu-folie och slangklämmor. Kan jag får den åtminstonde lite tystare så är det mycket positivt!

På fredag är jag i alla fall ledig! =)

Och idag fick vi klart att vi fick den lokale vi ville ha. Lite dyrare än vad jag hoppats på men visst - inte orimligt. Så nu har jag bilplatser att hyra ut, mekplatser och om någon önskar så kan det även finnas rena uppställningsplatser.

Detta får räcka för stunden.

borde skriva

lite oftare men en del saker ska inte hamna på pränt... XDå är det bättre att inte skriva alls än skriva något man inser efteråt borde fårr fortsätta vara oskrivet...

Ifrågasätt!

Varför?

Vi är som jävla ekorrar (tack för idén till detta uppslag =)) vi gör samma sak varenda jävla dag. Alla dagar är varandra lika och det kallar vi för LIV??
Gå upp på morgonen, äta, skita, borsta tänderna. Gå till jobbet, jobba åtta timmar och åka hem, skälla på bilköer, mat och bensinpriser, skatt och eländet i världen. Äta, skita, duscha och sova för att gå upp och göra samma jävla sak varenda jävla dag. Hallå, vakna!

En del är nöjda med sin lilla svenssonidyll andra är inte nöjda. Men väldigt få gör någonting åt det?? Men kom igen vad fan väntar ni på? Vad tror ni kommer hända?? Kommer allt att förändras av sig själv? Kommer NÅGOT att förändras utan att man anstränger sig? Nä, exakt. Gör något eller fortsätt i ditt lilla hamsterhjul runt runt.
Det gnisslas och knorras över att livet är trist, alltid likadant. Dagarna rinner iväg, veckor blir till månader som blir år snabbare än man anar. Om du fortfarande gnäller om tio år - vems fel är det då?

Varför gnälla när man kan göra något? Man kan inte göra allt (jag hade också gärna blivit miljonär utan att lyfta ett finger) men man kan göra lite! Och man kan ändra på småsaker som retar en som en början. Även små förändringar kan göra skillnad. Och ibland tar stora förändringar mer tid.

Är du negativ eller positiv?
Dags att välja sida!

Är du nöjd med ditt liv? Grattis! Du har lyckats!

Är du inte nöjd med ditt liv? Nä men ta reda på varför då? Fundera en stund... Kan du inte komma på varför? Tillbringa en dag borta från vardagen och GÖR NÅGOT ROLIGT! Då kanske det är lättare att se/känna vad som stör sedan.
Om man inte vet vad som är fel så vet man inte heller hur man ska åtgärda det - eller hur?

Jag då? Är jag nöjd?

Ja det tror jag. I det stora hela i alla fall. Visst önskar jag mig mer pengar - vem gör inte det? MEN (konsekvensanalys) då måste jag plugga som en tok i många år för att få ett mer välbetalt jobb. Är jag sugen på att plugga? Nej, inte det minsta. SÅ dåligt tjänar jag inte. Vad kan jag då göra? Jo, jag kan göra en budget, planera mina inköp lite bättre och tänka mig för två gånger. Dessutom så hade jag haft mer pengar om jag inte hade haft två dyra nöjen. Både häst och bil - tro fasen att ekonomin tar stryk... Är jag beredd att offna något för att få mer pengar över? Nej, det är jag inte, jag har alltså valt själv att ha det såhär och pja, då ska jag nog inte klaga allt för mycket...

Utöver det då? Jag har vänner som bryr sig och som jag bryr mig om. Jag känner mig inte ensam. Jag sover gott på nätterna, är hyggligt frisk och trivs med mitt jobb.
Saknar jag något? Nej egentligen inte. Jag är nog en ganska lyckligt lottad människa.

Är du nöjd? (varför?)
Är du missnöjd? Ta reda på varför och gör något åt det - för ingen annan kommer att göra det åt dig!

Vad gör du om tio år? Vad har du ändrat på tills dess?

Jag slarvar

med att uppdatera - jag vet! Jag ska bättra mig, har bara inte hunnit...

Har haft full fart hela helgen rakt igenom. Torsdagskcällen gick till att plocka ner 745an i beståndsdelar. Fredag var jag med Helen upp till Krille i bollebygd. Trevligt värre!
Lördagen var otroligt lyckad! Vi åkte upp ett gäng till sisjön, grillade, groggade och skrattade och hade kul! Jag och Marcus var värst på lyset och det slutade med att jag fick ett bad... Klädsim på fyllan i iskallt vatten är ingen höjdare! Fast jag fick i alla fall med mig marcus ner i vattnet haha!
Efter att ha mellanlandat hemma och fått på mig torra kläder så festade vi vidare hemma hos marcus!

Och nu är jag så trlött så trött...

Smidigare än jag trodde

Japp det gick betydligt smidigare och snabbare än jag trodde att tömma liket på delar. Fast jag hade ju helt oslagbar hjälp också! Tre goa vänner som trillade in och hjälpte mig hämta och slakta den! Trodde att jag skulle ha att göra hela helgen men det är redan klart, nu ska bara den miserabla karossen till skroten så slipper jag tänka på den igen...




RSS 2.0