Plocka delar

jepp det är kvällens uppdrag, ska plocka delar på 745an så att resten kan säljas som reservdelsbil, gds eller vad fan som helst... Hade väl en lätt fundering på att åka o kika på kortegen men det blir inget med det...

Har förresten fått liv i ena bromsljuset på släpet, mer 5 - 56 så ska jag nog få ordning på det...

Du bad om det...

Nu räcker det. Tålamod är inte min starka sida... Jag försöker och nu har jag försökt länge och väl men nu är min gräns passerad. Jag riskerar inte mitt kort för att fixa dina problem. Så nu tänker jag inte svara i tel eller prata med dig på ett par veckor. Undar om hinten går fram? Jag gör ett försök...

Nej, inte elfel!!!!!! Gah!

Bytte lampor på släpet igår i hopp om att få liv i bromsljuset. Ja, säkert... Funkade ju INTE. Skyller på min bil då det var ärj i kontakten, har försökt fixa den nu men ska kolla med morsans bil om bromsljuset samarbetar bättre med den... Suck... Funkar inte det så åker span på att leta efter vad som är fel och åtgärda det... Morr...'


Underhållning på hög (??) nivå

Händelserik dag (idag med!) Nu är jag brutaltrött, blir en liten kort snutt nu bara, sängen ropar på mig!

Har vart i stallet hela förmiddagen och halva eftermiddagen. Trevlig dag, fick en del gjort.
Fick hjälp att modda vingen. Tack! Jag är verkligen jätteglad för den hjälpen! (jag behöver all hjälp jag kan få!) Nu är den i det stora hela klar för slipning och lackning. Ska bli kul när den är på och jag hoppas och tror att det kommer se bra ut...

Sedan blev det ju en eh, högst modofierad grillning. Det blev glass på eriksberg (komplett med kartong(pommes-krig.) vi är nog inte riktigt friska - fast det har vi väl å andra sidan aldrig påstått...


Nu mår jag bra!

Det mesta har gått enligt planen idag - plus positiva överraskningar!

Hårfärsgningen lyckades förresten, lite röd i pannan och på öronen och jag glömde färgen i för länge så det blev lite mörkare än planerat men helt okej. Jag är nöjd!

Pysslade i stallet, blev klar med täckeshängarna i förrådet som jag dragit mig för att fixa så länge. Nu är det bara att börja hänga upp täckena och röja i sista hörnet så kan jag anse mig klar där inne! Känns så skönt att plocka ut verktygen därifrån!

Åkte hem till Span och har vart där och grejat hela dagen. Chevyn är tömt på allt som ska behållas, känns lite vemodigt. Kommer att sakna den... Men det positiva i det negativa är att jag hittade min favoritskiva när jag tömde vanen - den har jag saknat länge... Ska kopiera den direkt!

Slavcylindern är bytt på min bil. Orginaldumpen är på plats. en går något sämre än med platta istället för dump men har å andra sidan fått tillbaka tomgången vilket känns väldigt trevligt. Den är riktigt behaglig att köra nu! Känns och uppför sig som den ska göra. Laddtrycksmätaren är inkopplad, laddar 0.5 bar. Jag kollade lufttrycket i däcken.
Vingar o snowcap fick åka med mig hem och väntar på slip och lack. Får tyvärr vänta ett litet tag. Om allt går som planerat dimper det ner ett par snygga fälgar snart också..

Jag har blivit bjuden på gräddstuvad pyttipanna med dragon och oregano - hur gott som helst!

Jag har dessutom tvättat bilen och äntligen fått på skattemärket! Jag har dessutom plockat ut en glödlampa ur trailern för att veta vad jag ska köpa för nya till den. Och letat upp nya skruv till lampglasen för skallarna på de befintliga är allt utom bra...

Inatt kommer jag sova riktigt gott. Det har jag förtjänat. Det har vart en bra dag. Jag har fått pyssla med roliga saker i trevligt sällskap. Jag har gjort nytta. God natt! =)

Nu kan det bli intressant värre!

Jag sak färga håret på mig själv... Jag har ju gjort det själv innan men det är många år sedan. Denaste tiden har ju Helen hjälpt mig, men nu har hon flyttat hem till sin pojkvän och jag får klara mig själv... Vi får väl se hur lyckat detta blir...Lovar att återkomma med resultat =)

Bingo igen och jag får visst hitta på egna nummer!

Press och stress. Ord som ofta används. Kanske för ofta? Men förmodligen oftare fel...

Man pratar ofta om positiv och negativ stress. Jag har lite svårt för det. Positiv stress? Hela ordet stress känns negativt laddat. Hur kan något som är så förknippat med negativitet användas ihop med positivitet?
Nej, jag tror inte att stress är bra. Däremot så tror jag inte att raka motsatsen är bra heller, dvs totalt kravlöst utan någon som helst förväntan på prestation. Det mår man heller inte bra av.

Men vad är då en prestation och vad är stress? vd går gränsen? Finns det ens någon gräns, och är den i såfall generell eller ytterst individuell? Är denna gräns i så fall fast eller flexibel?
Jag tror att man kan ha ett gummiband som exempel. Man kan töja det ganska bra - använda dess flexibilitet till något positivt men vill man för mycket så går gummibandet av.


Jag fixar stress till en viss gräns, jag skulle inte kalla mig själv särskitl stresstålig,. Och stress i form av press (förväntningar, antaganden) har jag svårt för. Då blir jag (precis som stressen själv) negativ. Får jag göra saker utan stress och press så är jag både händig och kreativ och tycker om problemlösning - på en nivå jag klarar av och kan hantera.
Jag vill väldigt mycket - ibland allt på en gång och alldeles för mycket.

Är jag pessimist, realist eller optimist?
Bra fråga. Det beror nog väldigt mtycket vad det handlar om. Är det något jag har stenkoll på är jag realist. Jag är däremot lite för ofta tidsoptimist... Och pessimist när det gäller saker som känns svåra eller om jag inte mår bra.

Och just nu är det ganska mycket. Jag har mycket som snurrar i skallen, hinner knappt med mig själv och känner mig ordentligt stressad. Jag vet inte riktigt vad som stressar mig - eller om jag stressar mig själv. Oavsett vilket så mår jag inte helt bra just nu och får lätt ångest över allt möjligt. Det rättar väl till sig snart - det brukar göra det. Men just nu kan jag vara lite bitsk. Inte för inte jag är en huggorm...

jag måste väl

uppdatera. Vwet inte vad jag ska skriva men jag får ju sk'älln om jag inte skriver något alls - vad är värst?

Varför inte ersätta

träninigsvärk med annan träningsvärk?

Efter en heldag på lagret igår så känner jag att jag lever idag. Och då är det bara raka vägen ut på lagret igen! Blir nog fast där hela dagen skulle jag tro. Imorgon kommer jag vara helt slut!

Ska få min lönespec idag - urk, känner på mig att den inte 'är något vidare... Men klart bättre än ingenting!

Min sambo kom hem igår. Kändes bra - som vanligt trots att hon inte vart hemma på länge. Jag har saknat henne. Och jag längtar till sommaren och hoppas på en sommar i klass med förra! Kanske lite mer städad på vissa fronter men med samma glädje och frihetskänsla!

Fan det är mycket nu. Tankar snurrar och jag vill göra allt och ingenting på samma gång!

Bränslerelät

Inte helt förvånande så var det bränslerelät som glappade - lite tur ska man ha! Så nu får pappa tuffa fram ett tag till med sitt slagskepp. =) Jag är glad att jag slipper trassel med att hämta o lämna honom!

Typiskt!

När man är glad och pigg och tror att allt ska funka så bra så icke. Nu har farsans bil lagt av och gissa vem som åker på att vara taxi?? Och gissa vem som får jaga delar och folk och få löst så att bilen ¨åtminstonde lämnar tappen. Fast det blitr nog skroten för den stackaren, inte lär den bli lagad i alla fall... Och en sak är säker - jag bara VÄGRAR åka bogserlina med pappa... Då sätter jag hellre eld på bilen på plats...

Jag har ont!

En träningsvärk utan dess like... Kan knappt gå rak för att jag har så ont i magmusklerna men det var det värt! Igår hade vi ner lådan och koppling, svänghjul o allt och hittade var den läckte. Packboxen satt toksnett och därtill fanns ytterligare en trasig packning men nu är den hel och läcker inte längre.
Och vad ska man då göra när man har träningsvärk - jo, man ska träna lite till! Så idag har jag vart ute i skogen och sprungit med hästar och ungar i en timme. Var jag trött innan så är det INGENTING mot vad jag är nu... Jag tror att jag är tröttare nu än vad jag var i fredags efter en vecka på jobbet... Ska nästan bli skönt att åka till jobbet imorgon och "vila upp sig".

Lugn och ro. Är ensam hemma. Ska starta stereon, spela lite bra musik och kanske engagera mig i att bädda med rena lakan. Helen kommer ju förmodligen inte hem idag heller... Jag borde inte bli förvånad men någonstans långt inne blev jag det ändå... Men så är det. Brukar ju inte prioriteras särskilt högt så varför skulle det hända nu liksom?

Fredag =)

Skööönt värre =) Slutar tre idag - snacka om att det känns gött! Ska bli träff ikväll igen - hoppas på bra väder och gott humör och bra folk!

Köksbord

Äntligen, äntligen ÄNTLIGEN slipper vi det gamla fula skitbordet och har fått hem det nya bordet och jag är såå nöjd! Tack pappa!




Jag är en huggorm!

I alla fall om man får tro mina vänner... Haha, okej förlåt jag var kanske ingen solstråle igår men nu har ni sett mig arg också... Önskar att jag hade tid att skriva mer för jag har mer att skriva men jag hinner inte just nu... Blir nästa rast... Back to work!

Svåert att ta upp en tråd när man har tappat den, tror att den kröp iväg och gömde sig. Fast det är väl så ibland - det har en liten stund att komma igång, få fart på fingrarna och lyckas få ihop en något sånär begriplig text... En timme och 45 min kvar tills jag går från jobbet. Ska dessutom iväg och hämta vårat nya köksbord idag, ska bli spännande att se det ihopmonterat har ju bara sett skivan när den var betsad ett lager och mallen av benen...

Såg att jag fått en egen titel på fåniga forumet, Huggorm haha passande tycker jag... kanske ska byta smeknamn på garaget också?? Huggorm känns helt okej. Jag är väl lite vass ibland men hellre det än att bli kallad tam... vilken mardröm!

Är på ruggigt partyhumör! Skulle vart iväg denna helgen men det inget med det. Måste se till att min bil sitter ihop och är hel, det går före allt annat... Och dessutom har vi ju ponnystund i stallet på södnag =)

Jag har sdå mycket planer för bilen, skulle lätt kunna lägga 20 - 30 tusen på den på någon månad bara, hur lätt som helst! Men så fort kopplingen är klar så får allt annat vänta... Jag MÅSTE verkligen börja lägga undan pengar inför sommaren och semestern, får ju min semesterersättning utbetald i lönen varje månad och nu börjar det bli br¨åttom. Kommer ju inte ha mkt pengar att röra mig med på semestern men jag ska å andra sidan ingenstans och kommer ju bara ha en liten bensinräkning jämfört med i dagsläget... Det får lösa sig. Fälgar får v'änta!

Att ta sig ur sängen

är inte alltid en enkel sak. När klockan ringer 05:45 så börjar åtminstonde jag fundera på vad jag gjort för ont för att förtjäna denna tortyr... Men men. Nu är jag å sliter på jobbet... slutar halv fem då är det stallet innan träffen...

Ny koppling =)

Japp. Efter tre billösa dagar fick jag äntligen hem min Betsy igår kväll! Näe precis allt hade bråkat så funkar hon som hon ska! Nu är det slavcylindern som är nästa (snarast möjligt) projekt. Delarna är beställda och ska hämtas idag efter jobbet. Det är över 800 till... Det plockar på. Nästa projekt efter detta är avgassystemet... Sen får min ekonomi ta igen sig litre tror jag... Hua vad dyrt det blir så fort något ska göras...

Uppdatering!

Eftersom jag fick skäll igår för att jag inte har uppdaterat bloggen på länge så får jag väl ta och skärpa till mig. Förlåt, jag ska bättra mig! Har bara inte haft tid (årets sämsta och mest använda ursäkt. Tid är bara en illusion och man kan dessutom prioritera bättre, planera mer och ta sig själv i kragen ibland). Men jag gör ett försök...

Glad Påsk på alla så var den biten avklarad, lite sent men bättre sent än aldrig!
Har för mig att man ska ta det lugnt på påsken, vara ledig, slappa och göra mest ingenting... Jag har vart i full gång mest hela tiden tycker jag!

Bilen är fortfarande i garaget - hoppas på att få hem den idag annars blir det panik och problem - vet inte hur jag ska ta mig till jobbet imorgon utan den... Naturligtvis var inte kopplingen det primära problemet utan slavcylindern (typ de endra delarna jag INTE köpte) så det blir ju nästa projekt - ganska omgående dessutom annars lär jag sabba nya kopplingen...

Fcik just ett mess om att den är klar idag - nu blir jag glad!

Igår var det kul. Ute med kompisarna i stan, var rejs lite runt om - massa snygga och snabba bilar, bra stämning! Är glad att jag belv övertalad att åka med! Jag hade jätteroligt!!

Och idag har det vart full aktivitet i stallet, är helt slut! Över en och en halv timmes promenad i skogen med hästar och ungar - snacka om att man har förtjänat sin mat idag... Men vad gör man inte för att vara snäll... Och någon (ja - just du!) blir skyldig mig en glass för det här - den har jag faktiskt förtjänat!



Regn

regn o mera regn... Trist värre =( Men igår fick jag i alla fall köpt delar till bilen så nu är det klart för koppöingsbyte i helgen - ska bara till biltema o köpa olja efter jobbet...

Körförbud på släpet =(

Inga bromsar alls, ingen p-broms hekller och bromsljuset funkar inte... Misstänker att påskjutsbromsen är helt slut... Kan bli dyyyrt... fasen också!

Äntligen VÅR!

Eller ja - idag i alla fall, det är ju april så jag räknar iskallt med att det kommer snöa, regna, hagla och vara svinkallt också även om de soliga varmare dagarna gör att man vågar hoppas på värme och sommar även i år!

Lite jobbigt att sitta inne på jobbet när det är så underbart väder ute! Men jag slutar fyra, kanske hinner utnyttja lite väder i alla fall, borde tvätta bilen, den är pinsamt smutsig nu... Och hästen också för den delen. Och sy klart Linas halsrem och slänga ihop en höhäck åt henne så att hon inte kan vända sig i spiltan lika lätt.
Många projekt samtifigt - som alltid, är ju inte klar på loftet ännu heller...

Slängde ut en annons med beg hästgrejer igår, saker jag verkligen ALDRIG använder som bara tar plats, akn ju hellre få några kronor för det och har redan fått svar så kanske blir av med en del grejer redan i helgen. Hoppas kan man ju!

Påkörd

Jepp igår blev jag påkörd. Förbannade helvetes jävla gubbkräk som kör rätt in i knävecken på mig när jag är på väg till min bil. Och det var fan inte mitt fel för jag gick på spärrmarke3rat omrpde där hans bil öht inte får befinna sig. Men kör man framåt och tittar åt ett annat håll så kanske man inte ens ska ha körkort, snacka om att jag blev förbannad men mest chockad. Hade jag hämtat mig snabbare så hade jag sparkat in hans framlampor på hans jävla M5a... Morr...

RSS 2.0